VIDEO Peste 100 de primari din Republica Moldova au semnat la Iaşi o declaraţie de unire cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 100 de primari şi consilieri locali din Republica Moldova care au votat declaraţii simbolice de unire cu România s-au întâlnit sâmbătă, 10 martie, la Iaşi, pentru a semna un memorandum de unire şi pentru a crea Liga Aleşilor Locali Unionişti.

Din această Ligă, fac parte, deocamdată, primarii din 100 localităţi din Republica Moldova care şi-au exprimat în scris dorinţa de unire a Basarabiei cu România. Din România, s-au înscris primarii din două oraşe, al Iaşului şi al unei localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud, scrie Ziarul de Iaşi, citat de Adevărul.

În cadrul evenimentului, care a avut loc la Palatul Culturii, primarul de Iaşi, Mihai Chirica, a fost ales preşedinte al Ligii Aleşilor Locali Unionişti.

Participanţii la prima conferinţă a aleşilor locali unionisti din Republica Moldova şi România au adoptat o rezoluţie „întru realizarea cât mai grabnică şi mai armonioasă a acestui nobil deziderat de reîntregire a neamului nostru”.

Participanţii au pledat pentru desfiinţarea hotarului de la Prut, pentru o mai mare implicare a Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău şi a altor instituţii în pregătirea mult doritei reveniri a Moldovei Răsăritene la Patria Mamă. Totodată, cei prezenţi au menţionat ziua de duminică, 25 martie, când, în centrul Chişinăului, moldovenii vor marca printr-o mare adunare împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite