Victor Ponta: „Proiectul cu Republica Moldova este cel mai de succes proiect al României şi al Europei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul român Victor Ponta. FOTO Adevărul
Premierul român Victor Ponta. FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să se implice în proiectul cu Republica Moldova, pe care el îl consideră a fi "cel mai de succes" proiect al României şi al Europei, şi a precizat că statul român va ajuta financiar teatrul din Cahul şi va dona 100 de microbuze autorităţilor locale.

"Proiectul cu Moldova este cel mai de succes proiect al României şi al Europei deocamdată şi am să vă rog pe toţi să vă implicaţi în acest proiect naţional şi european extrem de important", le-a spus Victor Ponta miniştrilor prezenţi, joi, la şedinţa Executivului.

El le-a reamintit acestora că a vizitat, miercuri, Republica Moldova, prilej cu care a promis gazdelor că România va ajuta financiar autorităţile din Cahul pentru renovarea Teatrului „Bogdan Petriceicu Hajdeu“. În acest context, premierul a anunţat că 100 de microbuze şcolare vor fi donate autorităţilor moldovene.

"Aşa cum primesc copiii şi primarii din România, trebuie să primească şi cei din Moldova. Avem, azi, o ordonanţă de urgenţă care să ne permită din punct de vedere legal să îi facem şi pe cei de dincolo de Prut să beneficieze de ceea ce beneficiază primarii şi copiii din Moldova", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a efectuat, miercuri, o vizită în Republica Moldova, prilej cu care a inaugurat gazoductul Iaşi-Ungheni, a vizitat lucrările de construcţie a unei grădiniţe şi de renovare a Muzeului de Artă al Moldovei, ambele finanţate de statul român. Totodată, şeful Executivului de la Bucureşti a donat în numele României 25.000 de cărţi şi cinci autospeciale pentru serviciul SMURD al Republicii Moldova, unitate medicală de intervenţie rapidă creată cu ajutorul autorităţilor române.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite