Premierul român Victor Ponta: „Suntem un susţinător puternic al integrării europene a Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta susţine Moldova în procesul de integrare europeană FOTO: gov.ro
Victor Ponta susţine Moldova în procesul de integrare europeană FOTO: gov.ro

Statul român are mari aşteptări de la summit-ul de la Vilnius în ceea ce priveşte integrarea europeană a Republicii Moldova. Cel puţin aşa a declarat premierul Victor Ponta în timpul vizitei sale în Lituania.

"Pentru summit-ul de la Vilnius, de la sfârşitul lunii noiembrie, România, Guvernul şi eu avem mari aşteptări legate de decizia Uniunii Europene privind Republica Moldova. Moldova este o prioritate pentru România, avem sentimente istorice, ca şi relaţii economice şi culturale şi suntem un susţintor puternic al integrării europene a Republicii Moldova. Suntem foarte încrezători că, sub preşedinţia lituaniană a Uniunii Europene, vor fi adoptate decizii curajoase în acest sens", a spus Ponta, aflat în vizită oficială în Lituania, ţară care deţine preşedinţia semestrială a UE, transmite Mediafax.

Premierul lituanian, Algirdas Butkevicius, a ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat de România la rezolvarea problemelor legate de Republica Moldova.

Summit-ul Parteneriatului Estic creat în 2009 între UE şi Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina şi Belarus  va avea loc la Vilnius la sfârşitul lunii noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite