Victor Chironda recunoaşte că relaţiile cu Ion Ceban au devenit tensionate. Ce spune despre eventuala sa demisie din funcţia de viceprimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Chironda şi Ion Ceban
Victor Chironda şi Ion Ceban

Viceprimarul Chişinăului Victor Chironda recunoaşte să relaţia sa cu primarul Ion Ceban a devenit tensionată de mai mult timp, iar scandalul din jurul demolării hotelului Naţional este doar vârful aisbergului. Chironda nu acceptă ideea unei demisii în urma acestui scandal, dar se arată categoric împotriva demolării hotelului, cel puţin până nu va fi elaborat un proiect detaliat al complexului ce ar urma să apară în loc, notează IPN.

Potrivit lui Victor Chironda, demolarea hotelului Naţional ar fi prematură, iar planul viitorului complex ce ar urma să apară în locul hotelului contravine normelor urbanistice. Chironda spune că noul complex ar încălca regimul de înălţime al zonei şi ar aglomera exagerat de mult centrului oraşului.

„Problema nu se pune dacă trebuie sau nu demolat hotelul, dar nu poţi să demolezi hotelul până nu ai un plan urbanistic în detaliu. Hotelul nu este o simplă clădire, este un complex de clădiri. Este amplasat într-o zonă centrală, langă un nod de trasnport. Ca să demolezi hotelul trebuie să ştii ce construieşti în loc”, a spus Victor Chironda în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În acelaşi timp, viceprimarul recunoaşte că relaţiile cu primarul Ion Ceban s-au deteriorat, însă nu concepe ideea unei demisii în urma scandalului hotelului Naţional.

„Eu nu m-am angajat la cineva acasă la prăşit via. Eu am venit să lucrez pentru oameni, pentru cetăţeni. Eu n-am venit din drum”, a spus Victor Chironda.

„Obligaţia mea acum şi a lui Ion Ceban este să identificăm dacă dna Dogotaru a încălcat legea şi să luăm măsurile necesare,” a adăugat viceprimarul, referindu-se la Svetlana Dogotaru, arhitecta-şefă a capitalei, care a autorizat desfiinţarea hotelului, spre nemulţumirea lui Chironda.

La 12 iunie au avut loc consultări publice privind planul urbanistic de detaliu al spaţiului pe care este amplasat hotelul Naţional. Potrivit documentului, în locul hotelului urmează să fie construit un complex locativ cu 25 de etaje.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite