Victor Chironda, ales în funcţia de viceprimar al Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Chironda a fost ales viceprimar al municipiului Chişinău cu votul a 41 de consilieri. Acesta va gestiona domeniul planificării urbane, transmite IPN.

Victor Chironda a spus consilierilor că a acceptat funcţia de viceprimar deoarece este oportunitate ca să realizeze proiectele de care este preocupat în ultimii şapte ani. Planificarea urbană este un domeniu de care este interesat şi va fi preocupat în continuare.

Victor Chironda a mai spus va munci pentru a asigura transport public confortabil, trotuare comode, infrastructură pentru biciclete, spaţii publice moderne şi va contribui la elaborarea unei documentaţii de urbanism realizabile.

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, i-a dorit viceprimarului Victor Chironda succese în activitate şi a mulţumit consilierilor pentru votul acordat. Edilul a mai spus că îi va oferi lui Victor Chironda suficientă independenţă în activitate.

Viceprimarii capitalei sunt aleşi la propunerea primarului general prin decizii ale Consiliului municipal, adoptate cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa Consiliului municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite