Victor Chirilă, propus pentru funcţia de ambasador în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Chirilă
Victor Chirilă

Victor Chirilă este propus pentru funcţia de ambasador al Republicii Moldova în România. Candidatura acestuia a fost avizată pozitiv de către Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană, transmite IPN.

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene şi este licenţiat în istorie. Din decembrie 2020 şi până în prezent, deţine funcţia de director executiv al Asociaţiei pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 şi decembrie 2019, a fost preşedinte al Asociaţiei.

De asemenea, diplomatul are o experienţă profesională în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Acesta a exercitat şi funcţia de consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite