Vicepreşedintele Platformei DA, despre anunţul IGP: E o acţiune cu tentă de intimidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, califică anunţul IGP cu privire la intentarea cauzei penale privind pregătirea dezordinilor în masă ca fiind o acţiune cu tentă de intimidare a celor care vor să participe la proteste.

Solicitat de IPN, Alexandru Slusari a declarat că în cei trei ani în care PPPDA a organizat proteste nu a comis nicio încălcare, însă oamenilor în repetate rânduri li se lezează drepturile fundamentale la întruniri şi libera circulaţie.

Alexandru Slusari a menţionat că, timp de trei ani, Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat sute de proteste paşnice. De fiecare dată provocările veneau din partea poliţiştilor şi securiştilor infiltraţi. „Acelaşi lucru l-am văzut la ultimul protest de lângă Primăria capitalei, din data de 21 iunie. Noi trei ani am protestat paşnic şi nu avem de gând să facem altceva. Dar vedem ca guvernarea, dincolo de faptul că a încălcat flagrant voinţa poporului exprimată la alegeri şi astfel a scos prin acţiunile sale antidemocratice oamenii în stradă, dar acum mai şi încearcă să tensioneze la maximum situaţia”, a declarat vicepreşedintele PPPDA.

„Atrag atenţia partenerilor externi asupra acestui fapt, precum şi asupra ordinului pe care l-au primit reprezentanţii poliţiei din teritoriu să obstrucţioneze maximal venirea duminică a participanţilor la protest. Mă tem că mâine dimineaţă în mai multe oraşe şi sate va fi sistată circulaţia transportului public”, a mai spus  Alexandru Slusari.

Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat sâmbătă, 23 iunie, într-o conferinţă de presă, despre pornirea unei cauze penale în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă. Oamenii legii spun că au identificat pe reţelele de socializare mai multe persoane care instigă la violenţe, pogromuri, distrugerea de bunuri şi opunerea rezistenţei reprezentanţilor autorităţilor.

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate au anunţat pentru duminică, începând cu ora 14.00, o acţiune de protest de amploare în faţa Primăriei. Valul de proteste a pornit după ce pe 19 iunie Judecătoria municipiului Chişinău a decis invalidarea rezultatelor alegerilor locale, iar ulterior Curtea de Apel a menţinut această hotărâre.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite