Vicepreşedintele Parlamentului European, în discuţii cu Maia Sandu: Acum chiar vedem premise pentru o schimbare în interesul cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOITO gov.md
FOITO gov.md

Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere luni, 24 iunie, cu delegaţia deputaţilor europeni, condusă de Heidi Hautala, vicepreşedinte al Parlamentului European. La şedinţă, oficialii au trasat priorităţile de cooperare între Republica Moldova şi UE, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Premierul Maia Sandu a apreciat sprijinul Uniunii Europene acordat ţării noastre, în special, în situaţiile când procesele democratice se aflau în pericol şi a exprimat speranţa că partenerii europeni vor susţine, în continuare, eforturile Guvernului de la Chişinău de consolidare a instituţiilor şi proceselor democratice.

Premierul a subliniat că drepturile omului, revenirea la practicile democratice şi crearea oportunităţilor pentru cetăţeni sunt priorităţi absolute pentru Guvern. Şefa Executivului a menţionat că guvernul precedent a făcut multe promisiuni şi a pornit multe programe fără a avea acoperire financiară pentru ele şi a lăsat ţara într-o situaţie financiară dificilă.  

„Am exprimat speranţa că foarte curând vor putea fi reluate programele de asistenţă financiară şi tehnică pentru Republica Moldova. Am exprimat solicitările noastre de ajutor pentru a investiga furturile majore din ultimii ani, dar şi spălările de bani despre care ştim cu toţii. Sperăm foarte mult că, în continuare, vom obţine suport pe aceste dimensiuni, dar şi pe alte domenii, lucru care va duce la îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale cetăţenilor din Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu la conferinţa de presă.

La rândul său, vicepreşedintele Parlamentului European, Heidi Hautala, a promis o nouă pagină în relaţia dintre Uniunea Europeană şi noul Guvern de la Chişinău în implementarea reformelor democratice.

„Amtosfera la Chişinău este alta. Vom susţine ferm un Guvern care are capacitatea şi voinţa de a schimba Moldova pentru binele cetăţenilor ţării. Este important să deblocăm asistenţa macrofinanciară. Este binevenită această nouă iniţiativă de a amplifica sprijinul nostru, pentru că vedem că acum chiar există voinţă politică. Mai ales în ceea ce priveşte crearea unui sistem judiciar independent şi intensificarea proceselor de transparenţă şi întărire a integrităţii”, a conchis oficialul european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite