Vicepreşedintele Comisiei Europene, după întrevederea cu Natalia Gavriliţa:  UE susţine agenda ambiţioasă de reforme a Guvernului de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a avut o întrevedere, la Bruxelles, cu premierul moldovean, Natalia Gavriliţa. Oficialul european a felicitat Partidul Acţiune şi Solidaritate „pentru mandatul foarte clar şi puternic pe care l-aţi primit de la cetăţenii moldoveni”, subliniind că „acest mandat este pentru a avansa reformele.”

Cei doi ociali au discutat despre perspectivele de consolidare a cooperării dintre Uniunea Europeană şi Moldova.

„Salut obiectivul dumneavoastră clar de a aduce Moldova mai aproape de Uniunea Europeană, pe baza valorilor noastre comune: democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului. Ştiţi că susţinem cu fermitate agenda ambiţioasă de reforme a guvernului dumneavoastră, în special în ceea ce priveşte statul de drept, reforma sistemului de justiţie şi combaterea corupţiei. Cred că este foarte important ca aceste reforme să fie durabile şi să aducă rezultatele scontate. Comisia Europeană a promis sprijin financiar pentru punerea lor în aplicare”, a declarat Borrell.

El a accentuat că „toate instituţiile Uniunii Europene vor continua să se angajeze în asocierea politică şi integrarea economică cu Moldova, în conformitate cu Acordul de Asociere Uniunea Europeană - Moldova. În curând, la sfârşitul lunii octombrie, vom participa la şedinţa Consiliului acestui Acord de Asociere.”

De asemenea, s-a discutat despre „calea de urmat pentru cooperarea în domeniul securităţii şi apărării - domeniu foarte important pentru Republica Moldova - şi am convenit să relansăm consultările bilaterale pentru a identifica sectoare mai concrete pentru o cooperare ulterioară.”

„Inevitabil, am abordat soluţionarea conflictului transnistrean. În continuare suntem pregătiţi să facilităm un proces de soluţionare cuprinzător, paşnic şi durabil, pe baza respectării integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional, cu un statut special pentru Transnistria”, a adăugat oficialul european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite