Vicepremierul Eugen Carpov şi Nina Ştanski hotărăsc astăzi cum vor fi plătite facturile şcolilor din stânga Nistrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Eugen Carpov va avea azi o întrevedere cu Nina Ştanski Foto: Adevărul
Vicepremierul Eugen Carpov va avea azi o întrevedere cu Nina Ştanski Foto: Adevărul

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, va avea după amiază o întrevedere cu aşa-zisa ministră de Externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, la sediul Misiunii OSCE din Chişinău, unde vor discuta condiţiile de activitate a instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română, din stânga Nistrului.

Oficialii vor hotărî criteriile de plată a chiriei şi a cheltuielilor de întreţinere pentru imobilele în care îşi desfăşoară activitatea, în condiţiile în care până acum aşa-zisele autorităţi transnistrene le-au tot creat impediemente administratorilor acestor şcoli.

Potrivit vicepremierului Carpov, directorii acestor şcoli nu pot deschide conturi bancare în regiunea separatistă, aşa cum a sugerat Nina Ştanski, deoarece aceste instituţii de învăţământ sunt direct subordonate Ministerului Educaţiei de la Chişinău.

Cei doi vor mai dezbate şi situaţia dosarelor penale deschise de Procuratura Generală pe numele mai multor oficiali din aşa-zisa administraţie de la Tiraspol, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite