Vezi ce speranțe are Republica Moldova de la summitul din Varșovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldova are multe realizări în dialogul cu Uniunea Europeană, dar şi lacune, a declarat Andrzej Halicki, preşedintele Comisiei politică externă din Seimului polonez. Totuşi punctele pe „i" vor fi puse în cadrul summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc pe 29-30 la Varşovia.

„Există multe semnale că Moldova este aproape de UE. Sper că acesta este un al doilea deceniu de extindere a Uniunii Europene şi Moldova are şanse să fie una dintre ţările care ni se vor alătura", a spus Halicki.

„Summitul Parteneriatului Estic este asemenea unei lumini verzi la semaforul unui tunel, în care poate nu este chiar atât de întuneric, dar în care aveţi de parcurs un drum lung pentru ajunge la celălalt capăt. După ce veţi primi această undă verde, viteza cu care veţi parcurge acest tunel depinde de dumneavoastră", a mai adăugat Andrzej Halicki.

„VREM SĂ DEVENIM PARTENERI STRATEGICI"

„Trebuie multă muncă, răbdare, convingere, unitate politică şi determinare. Procesul de tranziţie este unul foarte greoi şi la noi s-a realizat cu dramatism şi multe momente politice tensionate", l-a completat pe oficial Bogumil Luft, ambasadorul Poloniei la Chişinău.

Igor Corman, preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă, spune că are mari aşteptări de la summitul din Polonia. „Noi aşteptăm să se spună clar că partenerii estici sunt parteneri strategici", a menţionat Corman.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite