Sute de oameni manifestează în faţa Palatului Republicii. Protestatară: „Dacă vor vota moţiunea de cenzură, poporul îi va pedepsi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe sute de oameni se află acum în faţa Palatului Republicii. FOTO Tudor Iovu
Mai multe sute de oameni se află acum în faţa Palatului Republicii. FOTO Tudor Iovu

Veterani, pensionari, dar şi studenţi protestează împotriva moţiunii de cenzură a Guvernului iniţiată de către deputaţii comunişti, care urmează să fie votată azi la Parlament. Sute de oameni aşteaptă decizia deputaţilor privind soarta Guvernului Filat.

„Vreau în UE”, „Vreau în familia europeană”, „Nu daţi jos Guvernul”, „Comuniştii sunt hoţi”. Acestea sunt câteva dintre mesajele scandate de către manifestanţii care se află acum în faţa Palatului Republicii.Toţi oamenii adunaţi acum în faţa Palatului Republicii aşteaptă decizia deputaţilor. Unii dintre manifestanţi susţin că, dacă Guvernul Filat va fi demis, ar putea continua protestele.

În faţa Palatului Republicii s-au adunat, pe lângă veterani, şi grupuri de tineri, pensionari şi membri de partid. Unii dintre ei ascultă la radio şedinţa Parlamentului cu privire la moţiunea de cenzură a Guvernului Filat.

 „Aşteptăm decizia Parlamentului. Nu suntem indiferenţi pentru că noi am stat cu arma în mână punându-ne vieţile în pericol şi am apărat integritatea şi independenţa Republicii Moldova. Vrem ca demnitarii să se gândească la popor pentru că noi i-am votat. Politicienii noştri trebuie să se aşeze la masa de tratative. Moldova trebuie să adere la UE. Sperăm că vor lua o decizie corectă“, susţine Anatol Rusu, membru al Consiliului administrativ al Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.

Totodată, veteranul de război Vitalie Ciobanu a spus că în jur de o mie de persoane se vor aduna pe parcursul zilei în faţa Palatului Republicii pentru a arăta deputaţilor că cetăţenii au nevoie de stabilitate, de dezvoltare, iar, din moment ce va fi dat jos Guvernul, Republica Moldova va intra în haos, relevă Info-Prim Neo.

„Nu vrem alegeri anticipate. Vrem ordine în ţară şi o Moldova în UE. Dacă va fi votată moţiunea de cenzură vom protesta, vom ieşi în stradă. Totuşi sperăm că politicienii vor lua o decizia corectă pentru popor, pentru tânăra generaţie“, susţine Caldari Vadim, student. 

PCRM: Alianţa pentru Integrare Europeană are realizări doar la capitolul corupţie şi sărăcie

Vlad Filat: Astăzi se va vedea cine e de fapt cu comuniştii

Şi Silvia Bendas este în aşteptarea decizie de astăzi. „Îmi pare rău că Marian Lupu s-a asociat cu PCRM. O să ajungă ca Roşca. Credeam că este un om deştept. Totuşi aştept decizia de astăzi. Dacă vor vota moţiunea de cenzură poprul îi va pedepsi“, susţine pensioanara care a venit la prima ora în faţa Palatului Republicii. 

Manifestările se desfăşoară paşnic. Mai multe echipaje de poliţie au fost deplasate la faţa locului. Protestatarii l-au aplaudat pe premierul Vlad Filat când a intrat în Parlament. Potrivit Unimedia.md, deputatul Mihai Godea a fost huiduit de manifestanţi, la intrarea în Parlament.

Ieri, reprezentanţii Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de Independenţă au anunţat manifestări ample împotriva moţiunii de cenzură, la care au spus că vor participa peste 1.500 de oameni. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite