Veteranii de război cheamă cetăţenii să se alăture protestului din 17 septembrie din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veteranii de război cheamă cetăţenii ţării să se alăture spiritului protestatar şi să participe masiv la manifestaţia planificată pentru 17 septembrie în faţa Parlamentului. Într-o conferinţă de presă la IPN, veteranii au declarat că cetăţenii trebuie să-şi manifeste plenar voinţa, să se pronunţe „împotriva regimului oligarhic instaurat de actuala clasă politică şi să pledeze cu fermitate pentru valorile unui stat de drept autentic”.

„Republica Moldova, pentru viitorul căreia am luptat în războiul de la Nistru, trece astăzi printr-o perioadă extremă dificilă, soldată cu o criză profundă în toate domeniile vitale, actuala clasă politică a pus pe umerii cetăţenilor întoarcerea în sumă dublă a miliardului furat, a sfidat recomandările Comisiei de la Veneţia şi a partenerilor de dezvoltare, a pus în pericol asistenţa macrofinanciară din partea UE, a acaparat totalmente justiţia, a adus la sărăcie lucie populaţia, a alungat din această ţară sute de mii de oameni, plecaţi peste hotare în căutarea unei vieţi decente”, a citat din apelul veteranilor Chiril Moţpan, locotenent-colonelul de politie, care este şi vicepreşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr.

Chiril Moţpan a declarat că atât camarazii de luptă, cât şi ceilalţi cetăţeni, trebuie să se solidarizeze pentru a exercita presiune populară asupra „guvernării oligarhizate, corupte şi compromise, pentru a apăra cetăţenii ţării, democraţia şi obiectivul naţional de integrare europeană”. „Ne adresăm încă o dată foştilor colegi din cadrul structurilor de forţă, îndemnându-i să nu se lase manipulaţi şi antrenaţi în jocurile politice murdare, ci să-şi îndeplinească atribuţiile în strictă conformitate cu legea şi cu jurământul de credinţă patriei şi poporului”, a spus Chiril Moţpan.

Generalul Anton Gamurari a menţionat că această guvernare a dezbinat şi a distrus practic organizaţia veteranilor. Generalul spune că nu crede că cei care au luptat cu arma în mână pot fi alături de nişte indivizi care fură această ţară. „Demnitatea noastră nu se vinde, nici pentru bani, nici pentru ordine. Noi suntem pentru acest pământ, pentru această ţară, pentru acest popor şi nu vom permite ca acesta să fie trădat”, a spus Anton Gamurari.

Consiliul Marii Adunări Naţionale al Platformei Civile „Demnitate şi Adevăr” a anunţat pentru data de 17 septembrie o acţiune de protest în scuarul Parlamentului. Potrivit membrilor Consiliului, regimul de la guvernare se preocupă doar de propriile interese, schimbă legislaţia după bunul plac şi aruncă ţara într-o izolare fără de precedent. După protest, manifestanţii anunţă că vor merge într-un marş până la postul public de televiziune Moldova 1, acuzat că ar îngrădi accesul opoziţiei la dezbaterile televizate. Acţiunea de protest este programată pentru ora 12.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite