Veaceslav Platon susţine că are dovezi că Andrian Candu ar fi „arhitectul furtului miliardului”. Reacţia liderului Pro Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon afirmă că va prezenta dovezi procurorilor că liderul Pro Moldova, Andrian Candu, care este şi finul de cununie al oligarhului Vlad Plahotniuc, ar fi „arhitectul furtului miliardului” din sistemul bancar din R. Moldova.

Veaceslav Platon a declarat, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că are probe care ar demonstra că anume Andrian Candu este cel care a organizat totul pentru a face posibil jaful bancar. 

„El dădea indicaţii, el răspundea de modificarea legislaţiei, el era responsabil de faptul ca Banca Naţională să dea aceşti bani”, a spus Veaceslav Platon.

În replică, într-o postare pe Facebook, Andrian Candu a declarat: „am asistat peste două ore cum un puşcăriaş face justiţie”. 

„Nu în capul lui, dar la televizor. Două ore de emisie, în care au fost aduse acuzaţii în stânga şi în dreapta, fără ca moderatorul să acorde dreptul la replică celor vizaţi sau să-i ceară „justiţiarului” probe. Raiderul numărul 1 din CSI se transformă în procuror la TV. Ambiţiile nu se opresc aici şi vedem deja planuri de reformare a justiţiei în viziunea largă şi stalinistă a noilor stăpâni ai Moldovei. Reality show-ul cu hoţi cu acte în regulă este abia la început. Luaţi pop-corn moldoveni, pâine nu-i, lucru n-avem, avem COVID si avem spectacole spre desfătarea mulţimii”, a afirmat Candu.

Liderul Pro Moldova a mai spus că „scenariul şi scopul e clar. Binomul Dodon-Platon în acţiune pentru obţinerea celui de-al 2-lea mandat de preşedinte”.

   Veaceslav Platon a fost eliberat din închisoare luni, 15 iunie, deşi a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale pentru pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. 

Veaceslav Platon pledează nevinovat şi afirmă că în spatele acestor acţiuni ar sta Vlad Plahotniuc. 

Alexandr Stoianoglo a anunţat luni, 18 mai că Veaceslav Platon îşi ispăşeşte pedeapda ilegal pentru că dosarul acestuia „a fost falsificat în totalitate”. Stoianoglo a comunicat că dosarul penal pe numele lui Platon va fi revizuit şi trimis în instanţă la rejudecare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite