Veaceslav Platon - mărul discordiei dintre Voronin şi ideologul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Tkaciuk, fostul ideolog al Partidului Comuniştilor (PCRM), dar şi alţi reprezentanţi ai partidului au făcut o tentativă de a include pe lista electorală a formaţiunii mai multe persoane controversate printre care figura şi numele lui Veaceslav Platon, transmite IPN. Eşecul acestei tentative a şi dus la îndepărtarea lor de PCRM.

Numele lui Veaceslav Platon a fost vehiculat la începutul acestui an în contextul tentativelor de mituire a unor deputaţi pentru a distruge Coaliţia Pro-Europeană. Atunci au fost reţinute şi două persoane care ar fi încercat să mituiască un parlamentar. Tot de numele său sunt legate mai multe scandaluri din domeniul financiar-bancar.

Solicitat să comenteze informaţiile vehiculate în presă, Vladimir Voronin a confirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că au existat asemenea încercări. „Aşa interese au fost şi nu numai din partea lui Tkaciuk. Aşa propuneri au fost. Eu nu-i ţin minte pe toţi. Unul era un fost redactor la „Moldavskie Vedomosti”, Victor Josu. Acum el scrie mai mult despre religie. Altul e legat de actualul preşedinte al Partidul „Patria” (Emilian Ciobu - n.red.), deţine familia Ciobu, unul din ei este un oarecare Veaceslav Platon şi mai sunt şi alţii”.

Vladimir Voronin a declarat că unul din criteriile de bază la formarea listei electorale a fost ca toţi candidaţii să fie membri ai Partidului Comuniştilor, ceea ce l-a determinat să respingă solicitările respective.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite