Veaceslav Platon: În dosarele lui Vlad Plahotniuc există presiune şi sabotaj

Veaceslav Platon: În dosarele lui Vlad Plahotniuc există presiune şi sabotaj

Omul de afaceri Veaceslav Platon susţine că este martorul principal pe marginea celor trei dosare penale care au fost intentate pe numele fostului lider democrat Vladimir Plahotnic. Acesta susţine că, pe parcursul anchetării, Ilan Şor şi fostul lider PDM au încercat să mituiască mai multe persoane, să aplice ameninţări, tentative de influenţarea martorilor şi distrugere a materialelor de anchetă, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există o împotrivire nebună. Nu vă imaginaţi prin ce au trecut acei procurori, conducerea procuraturii generale. Există presiune, sabotaj, să vă povestesc în condiţii obişnuite nu mă veţi crede”, a menţionat Veaceslav Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Deşi nu a semnat o declaraţie prin care acesta nu ar avea dreptul să divulge informaţii din dosarele lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon afirmă că este „legat” şi nu poate să facă mai multe dezvăluiri pentru a nu periclita bunul mers al anchetei.

Cât despre faptul că este unul dintre martorii principali în cazul celor trei dosare intentate pe numele lui Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon susţine că a fost interogat timp de zece ore.

„Am fost interogat de două ori a câte cinci ore. M-a interogat procurorul general, un adjunct al procurorului general, trei procurori de la Procuratura Anticorupţie şi doi reprezentanţi de la CNA. Iată aşa o echipă. Am oferit informaţii desfăşurate despre schemele legate de furtul miliardului, cum a fost realizat furtul, cum a fost camuflat totul şi ce urme au lăsat”, a adăugat Platon.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunţat la data de 18 mai că dosarul în privinţa cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate şi în acest sens va fi iniţiată procedura de revizuire a sentinţei. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.

https://www.ipn.md/ro/in-anchetarea-dosarelor-lui-plahotniuc-exista-presiune-si-sabotaj-7965_1073774.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: