Veaceslav Platon: 4 miliarde de lei din frauda bancară pot fi întoarse statului astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
platon captura video privesc.eu

Fostul deputat, omul de afaceri Veaceslav Platon, cel care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale, susţine că o parte din suma fraudată din sistemul bancar al Republicii Moldova poate fi în prezent recuperată. Într-o ediţie specială, realizată în penitenciar, a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, omul de afaceri a explicat cum este posibil acest lucru, transmite IPN.

Potrivit lui, în procesul de devalizare a sistemului bancar a fost formată o datorie artificială de două miliarde de lei a Băncii de Economii faţă de „Victoriabank”. „Banii nici n-au ieşit din „Victoriabank”, am toate dovezile. „Victoriabank” este responsabilă pentru un acord de escrocherie? Este responsabilă”, spune Veaceslav Platon.

Fostul deputat spune că i-a vândut lui Vladimir Plahotniuc „Victoriabank”, în care deţinea acţiuni împreună cu câţiva parteneri de-ai săi, pe 13 noiembrie 2014, iar creditul a fost acordat pe 19 noiembrie. „Ei au dat două miliarde – aceasta este o datorie-escrocherie. BEM a primit două miliarde de bani cheş. „Victoriabank” trebuie să întoarcă banii”, susţine fostul deputat.

Potrivit lui, în această situaţie trebuie returnată şi dobânda pentru cinci ani. „Iată patru miliarde de lei care astăzi pot fi întoarse statului”, afirmă omul de afaceri.

Veaceslav Platon a fost reţinut în iulie 2016, fiind cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Omul de afaceri a fost condamnat la 30 ani de închisoare în baza a două dosare penale. Veaceslav Platon pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite