Veaceslav Negruţa: Igor Dodon se vede în prezent coordonator al majorităţii parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Toate acţiunile preşedintelui Igor Dodon începând cu luna iulie a anului trecut şi până în prezent nu reprezintă nimic altceva decât o revanşă faţă de suspendările din partea Curţii Constituţionale de care a avut parte pe parcursul celor trei ani. Potrivit ex-ministrului de finanţe Veaceslav Negruţa, Igor Dodon şi-a asumat rolul de coordonator al majorităţii parlamentare, informează IPN.

„Dacă am vorbi despre un stat de drept în care fiecare funcţionar s-ar conduce de cadrul legal, ar fi altfel, strict în conformitate cu legea. În Moldova a rămas un loc liber, se numeşte coordonator de majorităţi. Preşedintele Dodon se vede în prezent coordonator şi intră cu fel de fel de indicaţii pentru oamenii care tot el i-a pus în funcţii. Nu ne miră că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile şi dă indicaţii la Guvern. Cei de la Guvern dau indicaţii la Primărie, cei de la primărie pleacă peste hotare. Această situaţie este impardonabilă. Fiecare trebuie să-şi îndeplinească funcţiile pe care le au”, a declarat Veaceslav Negruţa în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune de la TVR Moldova.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că scopul actualului preşedinte este de a trage dividende din funcţia pe care o are.

„El nu a mers la alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a înţelege ceva, pentru el orice post în stat este mijloc de îmbogăţire. Funcţia pentru el este un mijloc de a face bani. El înţelege doar ceea ce îi trebuie dumnealui”, a declarat Alexandru Slusari.

Declaraţiile participanţilor la emisiune au fost făcute în contextul în care Autoritatea Naţională de Integritate a anunţat că va verifica averea şi interesele preşedintelui Igor Dodon.

https://www.ipn.md/ro/veaceslav-negruta-igor-dodon-se-vede-in-prezent-coordonator-7965_1071792.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite