Veaceslav Negruţă: Cetăţenia pentru investiţii ar putea fi un coridor de a aduce banii furaţi înapoi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordarea cetăţeniei pentru investiţii ar putea fi un coridor prin care să fie readuşi în ţară banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc, având în vedere că investigaţiile privind frauda bancară nu sunt finalizate şi beneficiarii direcţi şi indirecţi nu au fost responsabilizaţi. De această părere este expertul economic Veaceslav Negruţă, exprimată în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Veaceslav Negruţă spune că diferenţa între modelul moldovenesc, asemănător cu cel maltez şi cipriot, faţă de cele aplicate de alte ţări de acordare a cetăţeniei pentru investiţii este că în cazul Republicii Moldova nu este vorba de investiţii în afaceri, ci de darea de împrumut statului.

„Cineva va veni cu 250 de mii de euro şi va da banii murdari cu împrumut statului, iar statul peste cinci ani, din impozite deja colectate de la toţi cetăţenii, va întoarce bani curaţi, plus o dobândă, acestui cetăţean care a primit şi paşaport de Moldova”, spune expertul.

Potrivit lui, cetăţenia va fi acordată nu oamenilor care fug de războaie sau de viaţă grea, dar persoanelor care au nişte resurse pe care încearcă să le legalizeze. „Vorbim despre oameni care caută paradis fiscal, financiar. Pe aceşti oameni, veniţi aici, n-o să-i lege prea mult de Republica Moldova ca şi activitate”, spune expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite