Veaceslav Negruţa, audiat de Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare

Veaceslav Negruţa, audiat de Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, spune că fostul ministru al finanţatelor Veaceslav Negruţa, audiat astăzi, a prezentat informaţii importante despre frauda bancară, care confirmă ipoteza Comisiei despre fraudă, fără a menţiona care este aceasta, transmite IPN.

Preşedintele Comisiei a comunicat că nu s-a prezentat astăzi la audieri Veaceslav Ioniţă, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru economie buget şi finanţe în perioada 2009-2014. Potrivit lui Alexandr Slusari, acesta a fost rechemat pentru ziua de joi, 27 iunie, alături de Valeriu Lazăr, ministru al economiei în perioada 2009-2014. „Săptămâna viitoare vor fi chemate mai multe persoane la audieri. Ne mişcăm foarte bine”, a spus Alexandru Slusari.

Preşedintele Comisiei de anchetă a mai comunicat că au fost înaintate două demersuri către Banca Naţională, căreia i s-a cerut să prezinte copii ale contractelor pentru rapoartele Kroll 1 şi Kroll 2. La fel, lista şefilor departamentelor care au activat în cadrul BNM în perioada 2012-2014. Un alt demers a fost făcut către Secretariatul Parlamentului, căruia i s-a cerut să prezinte stenograma Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, din aprilie 2013, când a fost blocată capitalizarea Băncii de Economii.

Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Moldova şi investigării fraudei a  întocmit o listă de 20 de persoane pentru a fi chemate la audieri. Este vorba de foşti şi actuali politicieni, funcţionari şi experţi. Comisia a fost formată la 10 iunie. Din ea fac parte deputaţi ACUM şi PSRM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: