Veaceslav Negruţa, audiat de Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, spune că fostul ministru al finanţatelor Veaceslav Negruţa, audiat astăzi, a prezentat informaţii importante despre frauda bancară, care confirmă ipoteza Comisiei despre fraudă, fără a menţiona care este aceasta, transmite IPN.

Preşedintele Comisiei a comunicat că nu s-a prezentat astăzi la audieri Veaceslav Ioniţă, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru economie buget şi finanţe în perioada 2009-2014. Potrivit lui Alexandr Slusari, acesta a fost rechemat pentru ziua de joi, 27 iunie, alături de Valeriu Lazăr, ministru al economiei în perioada 2009-2014. „Săptămâna viitoare vor fi chemate mai multe persoane la audieri. Ne mişcăm foarte bine”, a spus Alexandru Slusari.

Preşedintele Comisiei de anchetă a mai comunicat că au fost înaintate două demersuri către Banca Naţională, căreia i s-a cerut să prezinte copii ale contractelor pentru rapoartele Kroll 1 şi Kroll 2. La fel, lista şefilor departamentelor care au activat în cadrul BNM în perioada 2012-2014. Un alt demers a fost făcut către Secretariatul Parlamentului, căruia i s-a cerut să prezinte stenograma Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, din aprilie 2013, când a fost blocată capitalizarea Băncii de Economii.

Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Moldova şi investigării fraudei a  întocmit o listă de 20 de persoane pentru a fi chemate la audieri. Este vorba de foşti şi actuali politicieni, funcţionari şi experţi. Comisia a fost formată la 10 iunie. Din ea fac parte deputaţi ACUM şi PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite