Veaceslav Ioniţă i-a acţionat în judecată pe deputaţii Partidului Liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă FOTO: Adevărul
Deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă FOTO: Adevărul

Deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă a acţionat în judecată Partidul Liberal pentru calomnie şi declaraţii false, ca răspuns la învinuirile privind dublarea sumei scutirilor de TVA pentru compania „Glorinal“, care a efectuat lucrările de restaurare la Mănăstirea Curchi.

Potrivit liberal-democratului, suma de 25 milioane de lei, inclusă în politica bugetar-fiscală pentru anul curent, reprezintă datoriile statului faţă de această companie, transmite IPN.

„Îi voi acţiona în judecată pentru a demonstra că pe minciuni nu se face politică. Mincinoşii trebuie să dispară. Le cer să meargă şi să-şi ceară scuze de la stareţul mănăstirii, de la soţia mea şi de la părinţii mei“, a spus Veaceslav Ioniţă.

Deputatul afirmă că sumele alocate de stat pentru reparaţiile la mănăstire nu au fost suficiente, iar agentul economic a făcut lucrările pe datorii. Astfel, pentru a nu ajunge în judecată, s-a decis întoarcerea datoriilor prin scutirea companiei de TVA.

În replică, deputatul liberal Valeriu Munteanu a spus că, pentru a acumula datorii de 25 de milioane de lei, lucrările efectuate de agentul economic trebuiau să depăşească mai multe sute de milioane de lei. Or, lucrările se cifrează la 92 de milioane.

Sâmbătă, 18 ianuarie, Partidul Liberal a anunţat că sesizează Procuratura cu referire la politica bugetar-fiscală. Deputaţii liberali susţin că guvernanţii ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 13 milioane de lei, adoptând, la finele anului trecut, o decizie de a majora mărimea scutirilor acordate companiei Glorinal la plata taxelor şi contribuţiilor sociale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite