Vasile Năstase: Platforma „DA” nu se va transforma în partid politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Platformei „DA”, Vasile Năstase, a declarat că nu Platforma „DA” lansează formaţiunea politică de alternativă, dar Consiliul Marii Adunări Naţionale din care face parte mai multe persoane, cum ar reprezentantul fermierilor, Alexandru Slusari sau fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu.

Potrivit IPN, Vasile Năstase a declarat în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV” că nu toţi fondatorii Platformei doresc să se implice în politică. „Nu Platforma „DA” lansează formaţiunea politică de alternativă, dar Consiliul Marii Adunări Naţionale. „Platforma „DA” va rămâne o organizaţie civică, sunt 12 fondatori şi nu toţi doresc să se lanseze în politică. Iar din Consiliu fac parte diferite persoane, cum ar fi Alexandru Slusari, reprezentantul fermierilor, sau Maia Sandu, fostul ministru al educaţiei”, a declarat Năstase.

Potrivit lui Vasile Năstase, protestele organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” au scos în evidenţă lucrurile grave care se întâmplă în ţară şi au făcut presiuni asupra clasei politici moldoveneşti. „Toate acestea sunt rezultatul acţiunilor de protest. La 4 octombrie, oamenii au zgâlţâit puţin cuibul mafiei de pe bulevardul Cantemir. Dacă nu îi opream la timp, poate că devastau sediul. Arestarea lui Filat are legătură cu protestul din 4 octombrie. Este clar că beneficiarul banilor furaţi din BEM este Plahotniuc, la fel şi Filat, doar că într-o măsură mai mică” , a opinat Năstase.

Amintim că liderii Platformei „DA” au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că va fi lansat un partid politic. Reprezentantul Platformei, Chiril Moţpan, afirma atunci că scopul iniţial nu a fost crearea unui partid, „însă cetăţenii au cerut formarea acestei entităţi politice”.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite