Vasile Botnari, noul director SIS. Parlamentul a aprobat candidatura acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea parlamentară de la Chişinău a aprobat joi, 3 mai, numirea lui Vasile Botnari în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Vasile Botnari nu a putut să prezinte Parlamentului un program de activitate pe cinci ani în noua sa funcţie, însă a promis că în timp de o lună îşi va expune priorităţile şi planul de acţiuni.

Întrebat ce l-a făcut să lase şefia Moldovagaz pentru a preluat conducerea SIS, Botnari a spus că „o provocare”.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi propune plenului Parlamentului spre examinare candidatura lui Vasile Botnari la funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Amintim că Vasile Botnari este directorul companiei SA Moldovagaz din 9 februarie 2017. În perioada ianuarie 2016 - februarie 2017, acesta a deţinut funcţia de ministru Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova.

Anterior, el a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în perioada 2013 - 2015. Între anii 2010 - 2013 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat.

Funcţia de director SIS a rămas vacantă după ce Parlamentul a luat act de demisia directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vitalie Pârlog, care a depus o cerere în acest sens la secretariatul Parlamentului, în data de 19 februarie, la o distanţă de două luni de la învestire.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite