Validarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, amânată pentru 18 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase. Judecătorul a invocat faptul că nu au fost aduse toate materialele electorale legate de primul tur al alegerilor locale noi.

De asemenea, instanţa a solicitat opinia Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău dacă pot fi validate rezultatele în condiţiile în care nu s-a pronunţat Curtea Supremă de Justiţie vizavi de o contestaţie depusă de Partidul Socialiştilor, transmite IPN.

Secretarul Consiliului Electoral, Vitalie Miron, a declarat jurnaliştilor, după şedinţă, că examinarea dosarului a fost amânată până la emiterea unei soluţii depline în cazul contestaţiei depuse de PSRM, lucru care, în opinia sa, este logic.

Avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a declarat că amânarea este nejustificată, instanţa trebuia să se asigure de prezenţa actelor ce se referă la turul I de scrutin. Cât ţine de contestaţia PSRM la CSJ, aceasta se referă la faptul că în campania lui Andrei Năstase ar fi fost implicate persoane străine, or instanţa de fond, dar şi de cea de apel au constat că astfel de încălcare nu a existat. Termenul de zece zile în care instanţa urmează să se pronunţe asupra rezultatelor alegerilor expiră luni, a precizat avocatul.

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari a declarat că lumea asistă la un complot organizat de Partidul Democrat, care controlează justiţia, şi Partidul Socialiştilor, care, pe de o parte, spune că recunoaşte victoria lui Andrei Năstase, iar pe de altă parte, tergiversează venirea lui la Primărie.

În faţa instanţei au venit susţinătorii liderului Platformei DA, care au cerut respectarea voturilor alegătorilor şi validarea mandatului primarului ales. Aceştia au scandat: „Nu cedăm!”, „Hoţii!”, „Jos Mafia!”, „Noi suntem poporul!”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite