Valeriu Streleţ este convins că cei şase deputaţi ai PLDM au fost şantajaţi şi vor vota Guvernul Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Streleţ crede că unii deputaţi din PLDM sunt regizaţi. FOTO Alexandru Tarlev
Valeriu Streleţ crede că unii deputaţi din PLDM sunt regizaţi. FOTO Alexandru Tarlev

Cei şase deputaţi liberal democraţi care au semnat pentru candidatura lui Pavel Filip la funcţia de premier au fost şantajaţi, a declarat preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Este clar că vor vota pentru Filip. Nu mai pot da înapoi. Au fost şantajaţi şi speriaţi. N-am niciun dubiu. Au încercat să capteze şi alţi deputaţi din PLDM. La timpul potrivit, vor spune cum a fost. Acum nu am probe ca să mă adresez în organele de drept. Niciunul din ei nu va recunoaşte. Acum în ochii lor se citeşte frica, este clar că sunt regizaţi”, a declarat Streleţ.

Liderul liberal democrat a confirmat că mai mulţi deputaţi PLDM au fost telefonaţi de către Vlad Filat, care se află în arest preventiv. „Unii colegi m-au informat că au fost telefonaţi de către Filat, însă eu nu cunosc subiectul discuţiilor. Unul dintre ei a declarat chiar în plenul Consiliului că a fost sunat de Vlad Filat. Mi-au spus că au fost surprinşi”, a comunicat fruntaşul PLDM.

Streleţ a mai spus că după captarea deputaţilor, PDM nu a mai manifestat niciun interes faţă de PLDM. „Este evident că PDM după aceasta n-a mai manifestat niciun interes faţă de PLDM. Dacă nu ar fi fost aceştia şapte deputaţi, dacă am fi fost 18, noi puteam să negociem, să le punem nişte condiţii. Dar aşa a fost subminată posibilitatea de negociere a PLDM”, a spus preşedintele interimar al liberal democraţilor.

Referindu-se la demiterea sa din funcţia de premier, Streleţ consideră că a fost pusă la cale pentru că nu putea fi controlat şi pentru că a insistat asupra anchetei în cazul concesionării Aeroportului Chişinău.

Amintim că şase deputaţii liberal-democraţi au semnat pentru susţinerea candidatului Partidului Democrat, Pavel Filip, la funcţia de premier. Totuşi, cei şase deputaţi i-au comunicat lui Pavel Filip că viitorul program de guvernare trebuie să fie realizat în baza programului de activitate al Guvernului Streleţ votat în iulie 2015. Reiterăm că PLDM a anunţat că trece în opoziţie şi i-ar putea exclude pe cei şase liberal-democraţi care au semnat pentru participarea la majoritatea parlamentară dacă nu îşi vor retrage semnăturile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite