Valeriu Munteanu, după ce Igor Dodon a comentat situaţia din Ucraina: „Trebuie arestat. Astăzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon
Igor Dodon

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, consideră că ex-preşedintele Igor Dodon trebuie arestat chiar astăzi după mesajul pe care l-a publicat în contextul evenimentelor din Ucraina.

„Igor Dodon trebuie arestat. Astăzi. Se ştie prea bine că Moscova acţionează în teritoriile pe care le ocupă prin indigeni, slugi preaplecate, lingători ale parchetelor de la Kremlin, care îşi trădează Patria în schimbul a 30 de arginţi ruseşti. După ce astăzi Rusia a invadat Ucraina şi bombardează chiar şi Odessa, lângă graniţa Republicii Moldova, unicul politician moldovean care a ieşit să-l spele bălos pe Vladimir Putin a fost Igor Dodon, care ne cheamă la raţiune şi la dialog”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.

Potrivit acestuia, „poftele expansioniste şi sângeroase ale lui Vladimir Putin nu se opresc pe râul Bug şi nici chiar pe fluviul Nistru, astfel, ţarul Rusiei are un plan şi pentru Basarabia, iar acest plan nu poate fi realizat decât prin politicieni moldoveni vânduţi, slabi şi/sau şantajaţi de Kremlin, un model ideal în această cheie este fostul preşedinte Igor Dodon.”

„Toată lumea vede şi înţelege că Igor Nicolaevici a fost menajat până acum, ori acesta încă nu a ajuns în subsolul de la CNA sau la Penitenciarul nr. 13 pentru mizeriile şi ilegalităţile pe care le-a făcut. Conţinut este cât pentru 1000 de ani de condamnare. Dar nu se doreşte. Curăţarea imediată a Republicii Moldova de agenţii Federaţiei Ruse este imperativul cel mai mare, ori dacă aceştia umblă slobozi prin republică există riscul ca planurile Federaţiei Ruse să se realizeze mai uşor şi „mai credibil”, ori astăzi Putin, în discursul său elucubrant de la ora cinci dimineaţa a spus că referendumurile sunt instrumentele cele mai bune de măsurare a „dragostei” faţă de Rusia, mai ales dacă sunt făcute de omuleţii verzi, iar voturile sunt numărate de politicieni vânduţi precum este Dodon”, a spus Munteanu.

El consideră că „unica soluţie pentru securitatea cetăţenilor noştri este Unirea imediată a Basarabiei cu România, scenariu pe care trebuie să-l fructifice autorităţile de la Chişinău, împreună cu cele de la Bucureşti. Oamenii de pe ambele maluri ale Prutului vor acest lucru. Este o oportunitate de necesitate istorică.”

Ex-preşedintele Igor Dodon s-a adresat către cetăţeni joi, 24 februarie, în contextul războiului început de Rusia împotriva Ucrainei. Dodon a făcut „un apel la calm, neutralitate politică şi înţelepciune în această situaţie deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite