Valeriu Munteanu, despre discursul lui Igor Dodon din Duma de Stat: Nu văd nicio mândrie când te duci în Rusia ca vasal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Igor Dodon susţine că moldovenii ar trebui să fie mândri cu faptul că preşedintele R. Moldova a ajuns să ţină un discurs în faţa deputaţilor ruşi, în Duma de Stat de la Moscova, vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu consideră că acţiunea şefului statului este una ruşinoasă.

„Este primul preşedinte care a dus atât de jos şi atât de ruşinos demnitatea noastră de stat. Ăsta chiar este un servitor umil, pentru că declaraţiile lui de bază au fost: vom păstra statutul limbii ruse în R. Moldova, nu vom duce niciodată R. Moldova în NATO. Nimic despre cetăţenii R. Moldova. Cu siguranţă erau mesaje pe care le aştepta Federaţia Rusă”, a declarat Valeriu Munteanu la emisiunea „Adevărul Live”.

Liberalul consideră că discursul lui Igor Dodon este unul „înainte de alegerile din Ucraina. Un discurs împotriva lui Petro Poroşenko şi linia lui pe care o duce antirusească”.

„Nu văd nicio mândrie când te duci ca vasal. Spuneam şi cu alte ocazii, nu cred că există vreun preşedinte în toată Europa care nu s-a întâlnit cu vecinul din stânga şi vecinul din dreapta”, a afirmat Munteanu.

Igor Dodon a ţinut un discurs miercuri, 21 noiembrie, la şedinţa în plen a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, motiv pentru care şeful statului s-a lăudat că este „primul preşedinte al Republicii Moldova care s-a adresat direct deputaţilor ruşi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite