Valeriu Munteanu: Dacă voi fi ales primar, nu voi tinde spre fotoliul de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Liberal la alegerile noi din municipiul Chişinău, Valeriu Munteanu, susţine că, dacă va fi ales în funcţia de primar, nu va tinde spre fotoliul de deputat după scrutinul parlamentar din această toamnă. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Valeriu Munteanu susţine că vine la Primărie nu doar pentru un an, aşa cum o fac unii lideri de partide, care încearcă să-şi propulseze partidul la alegerile parlamentare. 

„Eu vin pentru exact atâta timp cât o să am suportul alegătorilor şi locuitorilor municipiului Chişinău şi atâta timp cât vom putea să mişcăm lucrurile înainte. Declar cu toată responsabilitatea”, a spus Valeriu Munteanu. 

Candidatul PL susţine că atât timp cât va deţine funcţia de primar, dacă va fi ales, nu va tinde spre un fotoliu de deputat.

El afirmă că niciodată în municipiul Chişinău în turul doi al alegerilor nu pot ajunge doi candidaţi de stânga, referindu-se la candidatul PSRM, Ion Ceban, şi la Silvia Radu, care consideră că este susţinută de PDM. 

„Silvia Radu este candidat de stânga după modul în care vorbeşte, după modalitatea în care gândeşte. Indubitabil, este un candidat de stânga”, spune Valeriu Munteanu.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, consideră că în Primăria municipiului Chişinău trebuie să fie făcute urgent câteva lucruri. Prima dintre ele este reforma structurală pentru că în forma actuală nu poate funcţiona pe deplin nicio întreprindere. În plus, în aceste întreprinderi municipale trebuie să fie făcut un audit şi multe dintre ele trebuiesc privatizate. De asemenea, trebuie să fie asigurată transparenţa proceselor pentru că actualmente aceasta lipseşte, consideră Vladislav Kulminski.

Alegerile noi în municipiul Chişinău vor avea loc la 20 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite