Valeriu Ghileţchi îndeamnă cetăţenii să iasă neapărat la vot pe 30 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Valeriu Ghileţchi îndeamnă cetăţenii să participe la alegerile din 30 octombrie şi să-l susţină. Candidatul a venit cu acest apel în cadrul dezbaterilor publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?”, organizate de Agenţia de presă IPN.

Valeriu Ghileţchi a menţionat că simbolul său electoral este un porumbel cu trei spice în cioc, iar sloganul: „Pace, unitate şi bunăstare”. Candidatul a subliniat că are un program electoral în care declară că Republica Moldova trebuie construită pe valori creştine.

În timpul dezbaterilor, Valeriu Ghileţchi a fost acuzat de către reprezentantul contracandidatului său Igor Dodon că nu a întreprins acţiuni contra celor care atentează la valorile creştine ale Republicii Moldova. „Poate, spre deosebire de domnul Dodon, eu îmi propun să fiu un preşedinte pro, nu anti. Sunt deputatul care a venit cu iniţiativa de a institui Sărbătoarea Familiei. Pentru a promova valorile familiei nu trebuie să ieşi să protestezi împotriva cuiva”, a accentuat candidatul.

Acesta a fost întrebat şi cum consideră că trebuie combătută corupţia. În opinia sa,  contra corupţiei trebuie să acţioneze justiţia, iar preşedintele, care numeşte judecătorii, trebuie să examineze minuţios dosarele tuturor magistraţilor. Candidatul mai crede că sunt necesare şi programe de educaţie în familie, în şcoală, în biserică. „Dacă nu vom educa o nouă generaţie în ADN-ul căreia să fie mai puţin loc pentru această componentă a corupţiei, cred că încă mulţi ani nu vom scăpa de ea. Trebuie să acţionăm şi pe termen scurt, cu justiţia, dar şi pe termen lung, cu programe de educaţie”, a precizat Valeriu Ghileţchi.

Dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?” fac parte dintr-o serie de dezbateri cu participarea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Acestea au fost ediţia a 65-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat de Agenţia IPN cu sprijinul Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite