Valeri Kuzmin: „Niciodată nu a fost făcută promisiunea de a-i acorda Moldovei statutul de stat candidat la Uniunea Europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomatul rus la Chișinău a susținut în interviul realizat de colega noastră Virginia Dumitraș, pentru ziarul „Adevărul", faptul că pe agenda politică a Uniunii Europene nu figurează și problema acordării Republicii Moldova statutul de „stat candidat" la UE.

„Am discutat cu mai mulţi diplomaţi europeni şi i-am întrebat despre ce este vorba când se vorbeşte despre <integrare europeană>. Aceştia mi-au răspuns: <Vom vedea>. În ceea ce priveşte Republica Moldova, niciodată nu a fost făcută promisiunea de a-i acorda Moldovei statutul de <stat candidat> la UE", a precizat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău se declară reticent față de dorința oamenilor din ambele părți ale Nistrului, cu privire la reintegrarea într-un singur stat - Republica Moldova.

„Nu este uşor să elimini amintirile oamenilor despre vărsările de sânge care au însoţit criza la începutul anilor 1990", a mai spus acesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite