Vadim Ceban: Moldovagaz va solicita sprijinul Gazprom

Vadim Ceban: Moldovagaz va solicita sprijinul Gazprom

Conducta Gazprom

Consiliul de Administraţie al SA „Moldovagaz” va solicita sprijinul tuturor acţionarilor, inclusiv al companiei ruse „Gazprom”. Va solicita să fie luată în considerare posibilitatea de a amâna plăţile sau de a acorda împrumuturi pe termen scurt pentru a acoperi valoarea devierilor financiare. Despre aceasta a anunţat preşedintele Consiliului de Administratie „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a depăşi actuala criză, Ceban, de asemenea, propune restituirea către „Moldovagaz” a TVA. Potrivit lui, astfel va fi evitată creşterea devierilor de tarif în valoare de cel puţin 22 de milioane de dolari, transmite IPN. Vadim Ceban consideră că Guvernul ar trebui să examineze posibilitatea majorării compensaţiilor bugetare pentru consumatorii casnici. Potrivit lui, compania va continua să optimizeze costurile. „Pe termen lung, industria trebuie adusă pe piaţa liberă, unde preţul pentru consumatorii casnici şi producători diferă semnificativ”, mai menţionează Vadim Ceban. În luna ianuarie, Republica Moldova achită un preţ de achiziţie a gazului de 646 de dolari pentru o mie de metri cubi. În prezent, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali, cu TVA inclus, este 11,08 lei. Potrivit reprezentanţilor Moldovagaz, dacă se menţine un preţ de achiziţie mai mare de 600 de dolari, se impune o majorare a tarifului.  Potrivit calculelor –  14,7 lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările