Usatîi vrea referendum pentru orientarea Chişinăului către UE sau Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi iniţial susţinea că este necesară o pauză în ceea ce ţine de implementarea Acordului de Asociere cu UE, liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a precizat ulterior că se opune suspendării acestuia, dar ar vrea ca vectorul extern al Republicii Moldova să fie decis prin referendum.

Renato Usatîi a declarat luni, 25 ianuarie, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV că cetăţenii Republicii Moldova sunt prost informaţi despre Acordul de Asociere cu UE şi Uniunea Vamală. Referitor la Acordul de Asociere cu UE, Renato Usatîi a declarat că „trebuie să fim realişti”. „În primul rând trebuie să fie informată corect societatea, pentru că oamenii de la ţară, vă spun eu, că se încurcă. Le spui de Uniunea Vamală, mulţi din ei spun că este vorba de unirea cu România din cauza cuvântului uniunea. Astăzi noi trebuie să luăm o pauză de câţiva ani. Să explicăm cetăţenilor ce e cu o uniune, ce e cu alta”, a afirmat politicianul.

La întrebarea dacă ar trebui ca Acordul de Asociere cu UE să fie suspendat, Usatîi a răspuns că nu trebuie de suspendat nici un acord „pentru ca să nu ne trezim cu maidanuri, să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat în Ucraina”. „Noi, care pretindem să fim la o funcţie sau alta, suntem obligaţi să fim slugile propriului popor. Nu să mergem în Uniunea Vamală pentru că Usatîi are companii la Moscova sau dacă Dodon are în Elveţia, să mergem în Elveţia. Poziţia să mergem în direcţia unde vor decide două treimi din cetăţeni. Chiar să facem acelaşi referendum, el trebuie pregătit doi-trei ani. Nu poţi să vii şi hai mâine să facem referendum”, a adugat Usatîi.

Menţionăm că anterior atât „Partidul Nostru”, cât şi PSRM pledau pentru denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite