Usatîi vrea să construiască un Zid Chinezesc între România şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatai isi creeaza partid FOTO ru1.ru

Omul de afaceri implicat în politică Renato Usatîi a declarat că visul său este să construiască la frontiera dintre România şi Republica Moldova un model al Marelui Zid Chinezesc în interiorul căruia vor fi magazine, restaurante şi cazinouri, transmite IPN.

După ce s-a pronunţat vehement împotriva integrării europene, Renato Usatîi a afirmat în timpul unei emisiuni la postul de televiziune TV7 că este de acord cu parcursul european al Republicii Moldova. Fiind primul în lista partidului „Patria”, în care figurează mai mulţi adepţi înflăcăraţi ai aderării la Uniunea Vamală a Rusiei, cum ar fi fostul comunist Grigore Petrenco, sau preşedintele Ligii Tineretul Rus, Igor Tuleanţev, Renato Usatîi spune că i-a rugat să mai cedeze din ambiţii şi să nu-l trădeze în ultimul moment.”Eu i-am rugat, ba chiar am insistat foarte respectuos să nu mă dezamăgească. Poziţia mea de astăzi este: eu optez pentru Acordul de Asociere cu UE. Dar eu nu înţeleg ce este asta Uniunea Vamală, teoretic e clar, însă cred că este vorba doar despre ceva care a fost fondat în ciuda integrării europene”, a mai spus Usatîi.

Deşi a făcut declaraţii în favoarea integrării europene, Usatîi a spus că nu va face coaliţie postelectorală cu partidele din actuala coaliţie de guvernare, ci doar cu comuniştii, pe care se străduieşte să-i scape de Voronin, şi cu socialiştii lui Igor Dodon, cu care are „un oarecare plan”.

Renato Usatîi a mai spus că va insista pentru anularea dreptului la dubla cetăţenie şi el va fi primul care va renunţa la cetăţenia rusă când va fi votată legea. În cadrul aceleaşi emisiuni Usatîi şi-a dezvăluit visul de a construi la frontiera cu România prototipul marelui zid chinezesc, în interiorul căruia vor fi magazine, restaurant şi cazinouri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite