Usatîi a sesizat Procuratura după ce Cavcaliuc nu a declarat un apartament din Bucureşti. Reacţia liderului PACE: „A fost o capcană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii

Renato Usatîi, liderul Blocului electoral care îi poartă numele, a sesizat Procuratura Generală ca să investigheze dacă liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, deţine un apartament de lux în Bucureşti, pe care nu l-a declarat atunci când s-a înregistrat în cursa electorală.

Renato Usatîi cere Procuraturii să creeze o comisie rogatorie în România, pentru verificarea actelor de proprietate ale unui apartament din Bucureşti, care îi aparţine lui Gheorghe Cavcaliuc şi soţiei sale, Eugenia. 

Potrivit lui Usatîi, Cavcaliuc nu a indicat imobilul în declaraţia de avere şi interese, ce trebuie să conţină date despre averile candidatului pentru ultimii doi ani, anteriori anului în care se desfăşoară alegerile şi care trebuie depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC). 

Usatîu susţine că imobilul, care se află în mun. Bucureşti, sector 1, pe strada Aleea Teişani nr.273-288, bloc A 39, apartamentul 13, etajul 1, a fost procurat de către Cavcaliuc în anul 2019, după ce Vladimir Plahotniuc a fugit din ţară. 

Astfel, în sesizarea depusă pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Blocul electoral ”RENATO USATÎI” mai cere să fie verificată modalitatea prin care au ajuns în România banii pentru procurarea apartamentului de lux şi provenienţa acestora. Blocul electoral ”RENATO USATÎI”  a depus o sesizare pentru verificarea declaraţiei de avere şi interese a lui Cavcaliuc şi la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

Într-un briefing de presă, Cavcaliuc a recunoscut că deţine un apartament în Bucureşti pe care deliberat nu l-a inclus în declaraţia de avere, pentru că a pregătit „o capcană acestui prostănac”.

Mai exact, Cavcaliuc a comunicat că a vrut în aşa fel să-i deconspire pe cei care l-ar fi filat la comanda lui Usatîi.

„Am vrut să vedem cu cine comunică din serviciile secrete şi pe cine îl deserveşte el. Prin una din persoanele pe care le are în cercul său, i-am dat informaţia cu adresa unde sunt pus la evidenţă în Bucureşti. Fiind poliţist de carieră, este prost să gândeşti că eu aş fi putut tăinui un apartament care e scris pe mine şi unde eu sunt la viza de reşedinţă. Am făcut acest lucru pentru a-l verifica pe Renato Usatîi şi pentru a arăta legătura dintre el şi serviciile secrete ale altor state. I-am transmis informaţia aceasta prin oamenii săi de încredere, dându-i o momeală că aici o să-l poată prinde pe Cavcaliuc. EL a înghiţit-o. Mai grav este că persoanele care au acces la baza de date a statului vecin au accesat în favoarea acestui criminal datele mele cu caracter personal. Fac un apel către serviciile de inteligenţă din România. Să verificaţi cine m-a accesat pe mine în baza de date. Această persoană care a livrat informaţii acestui criminal serveşte cu el la mână intereselor altor state”, a spus Cavcaliuc.

Cavcaliuc a precizat că a doua zi după ce a depus la CEC prima declaraţie de avere, a depus o altă declaraţie unde a inclus şi apartamentul din Bucureşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite