Usatîi îl ameninţă pe Shor: „Îl voi aresta foarte operativ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi este bolnav şi se află la Moscova FOTO Alexandru Tarlev
Renato Usatîi este bolnav şi se află la Moscova FOTO Alexandru Tarlev

Aflat pe patul de spital la Moscova, preşedintele formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, se vede viitorul preşedinte al Republicii Moldova, chiar dacă Legea Supremă nu îi permite, deocamdată, acest lucru (nu a împlinit vârsta de 40 de ani - n.r.). Acesta a oferit un interviu publicaţiei ruse Vzglead, care îl numeşte „liderul opoziţiei din Republica Moldova” şi „principalul candidat la funcţia supremă în stat”.

Usatîi nu exclude că protestatarii din Chişinău ar putea, la un moment dat, să pătrundă în sediile Parlamentului şi Guvernului, iar el îi va urma. „Dacă eu vă voi spune că voi susţine acţiunile oamenilor, mâine mă voi trezi cu un nou capăt de acuzare – pentru organizarea unei lovituri de stat. Dar dacă voi spune că nu mă voi alătura lor, va însemna să-i dezamăgesc pe protestatari”, a declarat Renato Usatîi jurnaliştilor ruşi.

Vzglead aminteşte că în centrul Chişinăului protestează de mai multe săptămâni susţinătorii Partidului Nostru şi cei ai Partidului Socialiştilor, cerând organizarea alegerilor anticipate. Aceleaşi cerinţe le au şi manifestanţii proeuropeni adunaţi de Platforma civică Demnitate şi Adevăr, „care, deocamdată, nu se grăbeşte să se unească cu forţele proruse”.

Usatîi s-a arătat sigur de încrederea pe care o are în rândul populaţiei din ţară şi convins de faptul că va ajunge la putere. Totodată, acesta a avertizat că îi va trage la răspundere pe liderii actuali. Totodată, Usatîi a fost întrebat despre „soarta oligarhului Ilan Shor” după autodenunţul acestuia împotriva fostului premier Vlad Filat. „Deocamdată, denunţul i-a oferit oarecum libertatea. Dar vreau să spun că aceasta este periodică”, a declarat Usatîi. Acesta a avut şi un mesaj ameninţător în adresa actualului primar al oraşului Orhei. „Dacă nu-l vor aresta cei, care de fapt îl protejează, pentru faptul că l-a denunţat doar pe Filat, atunci acest lucru îl voi face eu după ce voi ajunge la putere. Şi o voi face foarte operativ. Eu înţeleg totul: avioane, yacht-uri, petreceri. Eu tot sunt un iubitor al distracţiilor. Dar, spre deosebire de Shor, eu mă distrezi din cont propriu”, a argumentat liderul Partidul Nostru.

Acesta îl mai acuză pe Shor că ar fi furat bani de la oamenii săraci ca să se îmbogăţească. „Dacă ar fi furat de la Filat sau Plahotniuc, m-aş fi amuzat (...) De aceea, după ce voi ajunge la putere, Shor, Plahotniuc şi alţii care se consideră mari...”, nu şi-a încheiat gândul Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite