Unul dintre cei mai şovini politicieni ruşi, numit în funcţia de emisar special al preşedintelui Rusiei pentru conflictul transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin

Preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, l-a numit pe viceprim-ministrul Dmitri Rogozin în funcția de reprezentant special pentru conflictul transnistrean. Decretul prezidențial a fost făcut public astăzi, 21 martie, pe pagina WEB a Kremlinului.

„Numirea lui Dmitri Rogozin în funcția de reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru conflictul transnistrean este o consecință logică a politicii promovate de preşedintele rus în vederea consolidării relaţiilor cu vecinii săi", a declarat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Natalia Timakova.
Potrivit oficialului, la selectarea candidatului a fost luată în considerare experienţa lui Rogozin în negocierile la nivel internațional, iar situaţia dificilă din Transnistria necesită abilităţi şi competenţe pe care le are vicepremierul rus.

"Desemnarea lui Rogozin este un semnal clar că noul preşedinte al Federaţiei Ruse, Vladmir Putin vrea să obţină o soluţionare convenabilă a conflictului transnistrean. Soluţia aceptabilă pentru Rusia este cea veche Planul Kozak", a precizat Oazu Nantoi, expert pe probleme transnistrene.

Fostul ambasador rus la NATO, Dmitri Rogozin a fost numit în decembrie 2011, în funcția de vicepremier și este responsabil de industria armamentului. În anii 2003-2004 a fost vicepreședinte al Dumei de Stat, iar din 2004 și până în 2011 a fost reprezentantul Rusiei la NATO.

Rusia înăspreşte tonul faţă de România

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite