Uniunea Salvaţi Basarabia intră în Alianţa pentru Unirea Românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu, fost lider USB, ex-deputat PL
Valeriu Munteanu, fost lider USB, ex-deputat PL

Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia, nu doar participă pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, ci şi intră în AUR. USB nu va mai exista ca entitate distinctă de AUR, transmite IPN.

„Din punct de vedere statutar şi juridic procedurile vor fi cele de fuziune, prin absorbţie, însă acum nu există timpul necesar unui congres în acest scop, astfel, etapele inerente procesului vor fi parcurse ulterior alegerilor parlamentare din acest an”, precizează formaţiunea într-un comunicat de presă.

USB precizează că AUR este un partid puternic, cu 44 de parlamentari la Bucureşti şi aflat în ascensiune politică, al treilea partid politic din România, depăşind cu mult Uniunea Salvaţi România şi apropiindu-se de Partidul Naţional Liberal. „AUR va deveni principalul sau unicul partid de guvernare din România după alegerile din 2024. Noi suntem AUR”, se mai spune în comunicat.

Într-o altă declaraţie, senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, s-a arătat încrezător că la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie, AUR va câştiga cel puţin 10% din voturile cetăţenilor Republicii Moldova. „AUR naşte în electorat încrederea că poate obţine victoria şi, mai important, că poate face bine cetăţenilor moldoveni. Niciunul dintre celelalte partide unioniste nu au aceste atuuri. Alegerea e simplu de făcut”, a menţionează Claudiu Tîrziu.

„AUR a apărut în Republica Moldova cu scopul de a-i uni pe unionişti şi de a-i guverna mai bine pe toţi cetăţenii. De când s-a născut, AUR a făcut apel la unitate. Odată ce s-au stabilit alegerile parlamentare anticipate din statul românesc de dincolo de Prut, AUR a repetat mai apăsat invitaţiile la unire. Câteva formaţiuni politice mai vechi au înţeles că şansa unioniştilor este unitatea şi s-au alăturat proiectului AUR, devenind AUR. Alţii încă nu s-au decis încă. Dar nici mult timp nu le-a mai rămas”, a mai scris senatorul roman.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite