„Unirea înseamnă dispariţia Republicii Moldova”. Daniel Ioniţă confirmă temerile lui Igor Dodon

„Unirea înseamnă dispariţia Republicii Moldova”. Daniel Ioniţă confirmă temerile lui Igor Dodon

FOTO presedinte.md

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, confirmă temerile expuse de către Igor Dodon privind riscul ca Republica Moldova să-şi piarda statalitatea, odată cu realizarea unirii cu România.

„În opinia unora da. Răspunsul aici este relativ simplu, pentru că ce înseamnă unirea, ar însemna o dispariţie a Republicii Moldova. Ar însemna o integrare a Republicii Moldova în teritoriul mare al României şi evident că această evoluţie i-ar lăsa pe unii fără funcţii, fără privilegii, fără responsabilităţi”, a menţionat Daniel Ioniţă joi, 25 ianuarie, la emisiunea „ÎnProfunzime” de la ProTV Chişinău.

De menţionat că Igor Dodon se poziţionează ca un apărător al statalităţii moldoveneşti. Preşedintele ţării a declarat în nenumărate rânduri că unionismul atentează asupra statalitătăţii. Totodată, şeful statului consideră că semnarea un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă ar contribui la consolidarea statalităţii.
 
Anterior, Igor Dodon a avertizat moldovenii că, dacă nu se vor consolida împotriva „românizării Republicii Moldova, ţara va dispărea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: