Unioniştii din Partidul Democraţia Acasă vor avea candidaţi doar în patru circumscripţii uninominale

Unioniştii din Partidul Democraţia Acasă vor avea candidaţi doar în patru circumscripţii uninominale

FOTO IPN

Unioniştii care vor participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Politic Democraţia Acasă au anunţat că vor avea candidaţi în patru circumscripţii uninominale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o conferinţă de presă la IPN, Ion Leaşcenco, unul dintre candidaţi, a declarat că Partidul Politic Democraţia Acasă va prezenta în scurt timp o listă de candidaţi pe circumscripţia naţională, iar în circumscripţiile uninominale formaţiunea a decis să aibă candidaţi doar în circumscripţiile în care au şanse mari să le căştige, iar în celelalte circumscripţii vor susţine candidaţii din partea altor partide de dreapta, candidaţi care de-a lungul timpului sau manifestat ca persoane care promovează şi susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Astfel, potrivit lui Ion Leaşcenco, candidaţii Partidului Politic Democraţia Acasă pe circumscripţiile uninominale sunt: Anatol Ursu (circumscripţia numărul 22 Ialoveni), Zinainda Bolboceanu (circumscripţia numărul 35 Căuşeni), Mihai Goian (circumscripţia numărul 16 Ungheni) şi Ion Leaşcenco (circumscripţia numărul 15 Călăraşi, Ungheni).

Potrivit lui Ion Leaşcenco, candidaţii unionişti de la alte partide politice de dreapta pe care Partidul Politic Democraţia Acasă îi susţine în alegerile sunt:  primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, care va candida pe circumscripţia nr. 40 Cimişlia; Maria Ciobanu, care va candida pe circumscripţia nr. 14 Teleneşti; Petru Frunză, primarul satului Puhoi, care va candida pe circumscripţia nr. 37 Răzeni, Ialoveni; Vladimir Putregai primarul satului Cociulia, care va candida pe circumscripţia nr. 41  Leova.

Partidul Politic Democraţia Acasă îi mai susţine pe directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, circumscripţia nr. 47, Eleonora Cecavschi, candidat pe circumscripţia nr. 48, Lilian Carp, circumscripţia nr. 21 Criuleni, Vlad Bileţchi, candidat în circumscripţia nr. 26 Centru, Buicani.

Anatol Ursu, candidat pe circumscripţia nr. 22 Ialoveni, a ţinut să sublinieze că decizia de a susţine candidaţi de la alte formaţiuni în circumscripţiile uninominale în care Partidul Democraţia Acasă nu are candidaţi a venit în urma solicitărilor electoratului unionist din teritoriu, care a întrebat cu cine să voteze. Partidul Democraţia Acasă îl susţine şi pe Ion Terguţă, care, deşi nu s-a manifestat ca o persoană unionistă, susţine vectorul european şi care candidează pe aceeaşi circumscripţie cu liderul PDM Vlad Plahotniuc.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: