Adepţii unirii Republicii Moldova cu România condamnă concertul de 9 mai din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Ambasada Rusiei în Republica Moldova a decis să organizeze un concert  care va celebra Ziua Victoriei, Platforma civică Acţiunea 2012 şi-a exprimat nemulţumirea şi indignarea faţă de acest fapt.

Platforma cere autorităţilor să anuleze concertul având la bază hotărârea Parlamentului din 12 iunie 2012 cu privire4 la interzicerea simbolurilor cumuniste. Ei insistă ca cei care încă le folosesc să fie sancţionaţi.

Unioniştii declară că Piaţa Marii Adunări Naţionale unde va fi organizat concertul a fost un spaţiu cheie în anii 89-90 ai luptei pentru limbă şi independenţă faţă de URSS, iar acum PMAN ca şi simbol care este subminat şi sfidat odată cu aceste acţiuni de elogiere a unui stat ce a provocat milioane de morţi în timpul existenţei lui.

 „Desfăşurarea unui concert într-un spaţiu cu o mare încărcătură simbolică naţională este o insultă adusă fiecăruia dintre noi. Părinţii noştri au ieşit în stradă cu zecile de mii, pentru ca după aproape 22 de ani să domine secera şi ciocanul comunist în acest spaţiu? Piaţa Marii Adunări Naţionale ne-a eliberat de URSS, cerem să nu se uite acest lucru”, a menţionat reprezentantul platformei unioniste, Pavel Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite