Unionismul, principalul duşman al lui Igor Dodon: „Această ideologie antistatală poate cauza conflicte sociale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui interviu pentru IPN, Igor Dodon afirmă că anume unionismul este astăzi cel mai grav factor destabilizator în Republica Moldova. În acest context, preşedintele ţării condamnă intenţia de lichidare a statalităţii moldoveneşti.

„Tot felul de grupări, susţinute şi finanţate în special din afara ţării, s-au activizat în ultima perioadă, deşi activitatea acestora, reiterez, este una anticonstituţională. Cel mai grav este că aceste grupări, dar şi ideile pe care le împărtăşesc, sunt reprezentate şi în instituţiile statului, inclusiv în Parlamentul Republicii Moldova şi Curtea Constituţională”, a declarat şeful statului.

În opinia sa, poporul Republicii Moldova este împotriva lichidării statului şi unirea cu alt stat: „Bazându-mă anume pe voinţa poporului, voi bloca şi contracara orice tentativă în acest sens. O voi face prin toate instrumentele posibile şi sunt sigur că vom reuşi să protejăm statalitatea ţării. Vom păstra Republica Moldova pentru urmaşii urmaşilor noştri”.

Dodon susţine că unionismul este o ideologie antistatală, care „poate cauza conflicte sociale, etnice şi poate genera tendinţe separatiste, în caz că unionismul va deveni un curent promovat oficial”. 

El dă asigurări că unioniştii se vor alege cu nimic: „Va trece isteria legată de centenarul Unirii, din 2018, va trece şi actuala guvernare, iar statul şi poporul moldovenesc vor rămâne neclintiţi. Voi face tot posibilul ca să fie aşa”, a conchis Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite