„Unde-s banii?”. Dodon: În Transnistria au fost investiţi 15 miliarde de dolari, puteam face un al doilea Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a comentat miercuri, 24 mai, poziţia liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, care spune că Transnistria nu acceptă un statut de federaţie în cadrul Republicii Moldova şi că va pleda în continuare pentru independenţa regiunii. Şeful statului susţine că anumite cercuri din stânga Nistrului nu-şi doresc soluţionarea conflictului, pe motiv că ar avea anumite avantaje economice din situaţia actuală.

„Nu tuturor le convine (soluţionarea conflictului transnistrean), iar Vadim Krasnoselskii este prizonierul acestei situaţii. Eu vă spun în ce constă sistema, le-am spus-o şi colegilor din Rusia. Ei au datorii la gaze de 7 miliarde de dolari, ei niciodata nu au plătit pentru gaz. Eu pun o întrebare: dacă aveţi preţuri atât de mici la gaz, de ce economia voastră nu face faţă concurenţei? Pe lângă aceste 7 miliarde, în economie şi buget au fost băgate încă câteva miliarde pe durata acestor 25 de ani. Noi am numărat, peste 15 miliarde de dolari au fost investiţi în economia Transnistriei. Îmi pun o întrebare simplă, 15 miliarde de dolari subvenţii directe, cu 15 miliarde de dolari într-o regiune unde locuiesc 300-400 de mii de locuitori trebuia de făcut un al doila Dubai. Unde-s banii?”, s-a întrebat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros”, de la NTV-Moldova. 

Totodată, preşedintele ţării a menţionat că regiunea transnistreană nu va obţine niciodată independenţa şi că trebuiesc căutate soluţii de integrare a ţării. Dodon se arată convins că cetăţenii din stânga Nistrului doresc să fie parte a Republicii Moldova, afirmând că speră ca Krasnoselskii să nu se lase condus de anumite interese din regiune, care nu doresc reglementarea conflictului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite