Un oficial rus va vizita Republica Moldova la începutul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Calmâc a efectuat o vizită în Rusia. FOTO Ministerul Economiei
Octavian Calmâc a efectuat o vizită în Rusia. FOTO Ministerul Economiei

Vicepreşedintele Gazprom, Valerii Golubev, va vizita Chişinăul pe data de 2-3 martie curent. Preşedintele Consiliului de Observatori a SA Moldovagaz a convenit cu Octavian Calmâc, ministrul Economiei din Republica Moldova, să efectueze această vizită cu scopul de a analiza activitatea întreprinderii.

În cadrul unei vizite de lucru efectuate la Moscova pe data de 11 februarie, Calmâc s-a întâlnit şi cu ministrul Energeticii al Federaţiei Ruse, Aleksandr Novak. Aceştia au abordat un şir de subiecte privind cooperarea bilaterală în sfera energetică, situaţia actuală în domeniul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale şi energie electrică din Federaţia Rusă şi au stabilit un set de acţiuni necesare pentru dinamizarea relaţiilor între cele două state pe această filieră.

De asemenea, ministrul Economiei s-a întâlnit cu Karina Ţurcan, membru al Consiliului de Administraţie al companiei ПАО „Интер РАО”. Interlocutorii au pus în discuţie problematica furnizării energiei electrice pe teritoriul Republicii Moldova de către concernul rus şi perspectivele de eficientizare a colaborării între companiile de profil din ambele ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite