Un ministru din Guvernul Gavriliţa, acuzat că ar fi figurat anterior într-un dosar penal deschis pentru spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Gaibu, ministrul Economiei.
Sergiu Gaibu, ministrul Economiei.

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Dinu Plîngău, susţine că ministrul Economiei, Sergiu Gaibu trebuie să plece din funcţie pentru că ar fi figurat anterior într-un dosar de spălări de bani, în sumă de 4 milioane de lei.

Dosarul în care ar fi figurat Sergiu Gaibu a fost clasat în 2016 de către Lilian Rudei, „un procuror de buzunar din timpurile lui Plahotniuc” şi care în prezent ar fi avocatul lui Ilan Şor, susţine Dinu Plîngău.

„Am intrat în posesia unor documente foarte importante din activitatea şi biografia ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, care a tăinuit o parte din informaţia despre legată de dlui. Avem o ordonanţă a Procuraturii Anticorupţie în care este vizat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu pentru activitatea sa în calitate de director executiv al unei bănci comerciale pentru activitatea sa desfăşurată în anii 2010-2013, având calitatea de bănuit pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Mai mult ca atât, în aceste ordonanţe se menţionează că a fost facilitată spălarea de bani a unei sume de peste 4 milioane de lei. În acea perioadă procurorii anticorupţie au depistat că suma de 538.000 de lei a fost transferată în contul cetăţeanului Andrei Iurţev, în luna ianuarie, 2012, care i-a ridicat numerar şi i-a stocat ulterior pe cardul bancar al ministrului Sergiu Gaibu”, a declarat Dinu Plîngău.

Dinu Plîngău susţine că acest dosar penal a fost clasat de către procurorul Lilian Rudei în perioada 2016: „Acest nume este cunoscut tuturor oamenilor informaţi pe domeniul justiţiei din R. Moldova. A fost un procuror de buzunar al lui Plahotniuc, în present este avocatul lui Ilan Şor.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite