Un grup de activişti civici contestă modalitatea de organizare a concursurilor de angajare la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de activişti a depus o contestaţie la cancelaria Primăriei municipiului Chişinău privind modalitatea de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de şefi de direcţii, transmite IPN.

Potrivit Alei Revenco, preşedintele organizaţiei obşteşti „Părinţi Solidari”, modalitatea de eliberare din funcţie a şefilor de direcţii de către primarul general interimar Silvia Radu, care le cere angajaţilor să depună cerere de demisie, contravine Codului Muncii, iar condiţiile expuse în anunţurile de organizare a concursurilor publice de angajare sunt preferenţiale.

„Credem că au fost pregătite sub anumite candidaturi pe care Primăria le are deja pregătite”, spune Ala Revenco. O altă nemulţumire a activiştilor este că, odată eliberaţi din funcţii, activitatea foştilor şefi de direcţii nu este examinată.

Vasile Fotescu, preşedintele Clubului Cicliştilor Amatori din Republica Moldova, crede că deţinerea licenţei de master în administraţia publică sau în management pentru funcţia de şef la unele direcţii este o solicitare neconformă.  La fel, el spune că înlocuirea cazierului juridic cu o declaraţie pe propria răspunde este o încălcare.

„Vrem ca funcţionarii care vor obţine anumite funcţii să nu fie numiţi pe anumite criterii cunoscute doar de ei. Noi nu vrem să fie numiţi în calitate de şefi de direcţii sau şefi de întreprinderi municipale anumiţi sponsori ai unui partid care se află astăzi la guvernare”, a spus Sergiu Ungureanu, preşedintele organizaţiei obşteşti Welfare.

Cei trei reprezentanţi ai societăţii civile susţin că vor depune şi ei cereri de participare la concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice la Primărie, pentru a monitoriza astfel condiţiile de desfăşurare a concursului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite