Un fondator al Platformei DA crede că organizaţia pierde din credibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oazu Nantoi, sceptic faţă de intenţiile Platformei DA FOTO Alexandru Tarlev
Oazu Nantoi, sceptic faţă de intenţiile Platformei DA FOTO Alexandru Tarlev

Unul dintre fondatorii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” crede că organizaţia pierde din credibilitate, iar oamenii ar putea fi în curând dezamăgiţi de organizatorii protestelor din centrul Chişinăului.

„Platforma civică ar fi obţinut mult mai mult dacă ar fi clasificat revendicările după prioritate. Trebuia să le ia pe toate pe rând. Trebuiau să înceapă mai întâi cu demisiile unor şefi de instituţii, apoi să ceară demisiile din funcţiile-cheie ale statutului. Dar ei au cerut totul odată, demisii în lanţ. Aşa ceva este imposibil, iar conducerea statului nici nu-i ia în serios”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Interpol” la postul de televiziune „TV7”, transmite IPN.

Politicianul consideră că nici alegerile anticipate nu pot să aibă loc acum. „Îi admir pe aceşti oameni revoltaţi. Principala lor revendicare este desfăşurarea alegerilor anticipate. Dar acest lucru este imposibil. Constituţia nu permite. Să admitem că vor fi acum anticipate. Lucrurile nu se vor schimba. Republica Moldova va rămâne acelaşi stat captiv, afectat de corupţie. Cred că cei din platformă ar trebui să profite de timpul rămas şi să se pregătească de următorul scrutin. În acest timp, liderii platformei urmează să se concentreze pe elementele captive din stat şi să le distrugă”, a spus Nantoi.

Referindu-se la formarea unui partid politic în baza Platformei DA, Nantoi a spus că trebuie să vină oameni noi. „În Republica Moldova este imposibil să construieşti un partid din virginităţi politice. Oricum, dacă se va decide constituirea unei formaţiuni politice în baza platformei, atunci trebuie să vină oameni noi, capabili să cureţe ţara de corupţie”, a declarat  politicianul.

Precizăm că Oazu Nantoi a părăsit Platforma DA după ce a aderat la Partidul Popular European din Moldova. În urma alegerilor locale din iunie 2015, acesta a devenit consilier municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite