Un deputat rus a votat legea ce interzice cetăţenilor americani să adopte copii ruşi, fiind mort de două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal în Rusia. La votarea din Duma rusă a unei legi care interzice americanilor să adopte orfani ruşi, a figurat că şi-a dat votul în favoarea documentului şi deputatul Veaceslav Osipov, care a murit în dimineaţa zilei de miercuri, anunţă RIA Novosti

Informaţia despre faptul că parlamentarul rus, membru al partidului de guvernământ "Rusia Unită" a votat, a fost publicată iniţial pe blogul său de către Dmitri Gudkov, deputat de opoziţie, după care a fost preluată de majoritatea presei din Rusia.

Veaceslav Timcenko, unul dintre liderii fracţiunii "Rusia Unită", a declarat că ar putea fi vorba de o greşeală tehnică. Or, din cauza faptului că Osipov era bolnav, acesta a transmis dreptul de vota din numele său, unui alt deputat din fracţiune. 

Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, a votat definitiv vineri o lege ce interzice americanilor să adopte copii ruşi, o decizie care îngrijorează orfelinatele şi care provoacă indignarea unei părţi din societatea rusă.

Textul aprobat aproape în unanimitate de către deputaţi (420 pentru, 7 împotrivă şi o abţinere) vine ca un răspuns la "lista Magniţki" adoptată de Statele Unite, care sancţionează responsabilii ruşi vinovaţi de încălcări ale Drepturilor Omului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite