Un deputat rus, expulzat de la Chişinău pentru intenţia de a participa la manifestaţii la Tiraspol. Dodon: Le cer scuze oaspeţilor noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO deputatul rus Pavel Şperov sursa: spuntik.ru
FOTO deputatul rus Pavel Şperov sursa: spuntik.ru

Deputatului Dumei de Stat de la Moscova Pavel Şperov i-a fost interzis accesul în Republica Moldova. În pofida faptului că oficialul rus ar fi prezentat paşaportul său diplomatic, autorităţile moldovene nu l-au lăsat să părăsească Aeroportul Internaţional Chişinău şi l-au trimis înapoi în Federaţia Rusă cu prima cursă.

Despre acest caz informează portalul de ştiri Omega.md, cu referire la surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Parlamentarul rus se îndrepta spre Tiraspol, acolo unde intenţiona să participe la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii.

De menţionat că acest eveniment nu a fost coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care Chişinăul l-a avertizat atât pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, dar şi pe vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, ca oficialii ruşi să se abţină de la participarea la acţiunile din Transnistria.

Deocamdată, autorităţile moldovene nu au venit cu un comentariu pe acest caz, cu excepţia preşedintelui Igor Dodon. Şeful statului califică acţiunea respectivă ca fiind o provocare şi afirmă că cei responsabili de această situaţie vor răspunde.

„Condamn categoric reţinerile neîntemeiate a cetăţenilor Rusiei pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Calific aceste acţiuni ca o nouă provocare, îndreptată spre a rupe procesul de restabilire a relaţiilor moldo-ruse, care continuă să se dezvolte cu succes. Îmi cer scuze de la toţi oaspeţii ţării nostre, care sunt supuşi unui astfel de tratament pe aeroportul nostru”, a menţionat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Igor Dodon şi vicepremierul Rusiei, Dmitrii Rogozin, alături de o delegaţie de la Moscova vor participa săptămâna aceasta, în stânga Nistrului, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru. 

Preşedintele Republicii Moldova a declarat că va oferi distincţii de stat militarilor din Transnistria, dar şi cleor din Federaţia Rusă, fapt ce a stârnit un val de critici la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite