Un deputat PLDM anunţă că părăseşte formaţiunea: Voi exercita mandatul de deputat neafiliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrat recet în Parlamentul de la Chişinău pe lista electorală a PLDM, după ce Iurie Leancă şi-a depus mandatul de parlamentar, Sergiu Ceauş a anunţat luni, 19 februarie, că părăseşte formaţiunea liberal-democraţilor şi că îşi va exercita mandatul în calitate de deputat neafiliat.

„Vă anunţ că voi exercita mandatul de deputat neafiliat şi voi susţine orice proiect de lege, care va contribui la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, la prosperarea ţării. Totodată, precizez că de aproximativ doi ani nu mai am legături politice cu formaţiunea pe listele căreia am candidat în 2014”, a menţionat Sergiu Ceauş pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Sergiu Ceauş a ajuns în Parlament după ce mandatul de deputat a fost declarat vacant, când a renunţat la el, Iurie Leancă, numit vicepremier pentru integrare europeană. Întrucât Iurie Leancă a acces în Parlament pe listele PLDM, mandatul declarat vacant trece la un candidat supleant pe listele formaţiunii.

Conform ordinii, în Parlament urma să vină Fachira Nicolae, dar acesta a refuzat să facă parte din Legislativ, scriind o cerere în acest sens. Astfel, CEC a propus Curţii Constituţionale să valideze mandatul lui Sergiu Ceauş

Fracţiunea parlamentară a PLDM numără în prezent cinci deputaţi. În urma alegerilor parlamentare din 2014, a obţinut 23 de mandate.

Din iulie 2015, Ceauş deţine funcţia de secretar general al Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite